Избори Събития

Кметът Каменов, новите съветници и кметове на селата се заклеха във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

  09.11.2023 10:49             
Кметът Каменов, новите съветници и кметове на селата се заклеха във Враца СНИМКИ + ВИДЕО

Общинските съветници от Враца, кметът на общината Калин Каменов и новоизбраните кметове на села положиха клетва в тържествена обстановка. Празничната сесия, която се провежда в деня на освобождението на Враца преди 146 г., беше в Градската концертна зала, където нямаше места за седящи.

Химните на Република България и Европейския съюз сложиха началото на тържественото заседание.

вижте видео:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/636777078663420/

След това областният управител Надя Донкинска покани на сцената новоизбраните на местния вот на 29 октомври.

Кметът на Враца беше аплодиран бурно от присъстващите. Той започна от днес третия си мандат, начело на общината, което го прави най-успешният градоначалник в новата история на Враца.

"Днес е един от съдбовните дни в историята на нашия град, защото преди 146 години започва новото и свободно начало на Враца. Всеки от нас трябва да си спомни заветите на предците ни и да се замисли защо е тук и какво ще го води. Знам, че можем да се обединим, въпреки различията си, защото имаме една цел – развитието на родния ни град. Затова трябва да работим повече в интерес на гражданите, да си прощаваме и да правим компромиси. Именно в такива моменти се вижда кой наистина иска Враца да бъде добре подреден и развиващ се град. Надявам се в края на мандата да бъдем горди с постигнатото. Всеки от нас трябва да бъде пример и никога да не забравя, че градът ще е такъв, какъвто го направим ние! Благодаря за подкрепата!“- с тези думи Калин Каменов се обърна към присъстващите на тържественото заседание на Общинския съвет, в рамките на което положи клетва като кмет на Враца за мандат 2023-2027 година.

Каменов получи ключа на града от Донкинска.

вижте видео:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/1364643110817627/

След като подписаха клетвени листове, новите управници на Враца се заклеха да работят в името на хората и за интересите на общината.

Единствената номинация за председател беше на д-р Владимир Христов от ГЕРБ. От името на най-голямата група в местния парламент предложението направи д-р Иво Ралчовски. Тъй като това беше единственото посочено име, се очаква да бъде прието с мнозинство.

Митрополит Григорий и Мария Попова, председател на общинската избирателна комисия във Враца, бяха сред официалните лица на събитието.