Избори Събития

Юрист пое общинския съвет в Козлодуй, кметът Маринела Николова се закле

  07.11.2023 17:50             
Юрист пое общинския съвет в Козлодуй, кметът Маринела Николова се закле

Светлана Плешоева беше избрана за председател на общинския съвет в Козлодуй. Това стана на тържествена сесия, свикана от областния управител на Враца Надя Донкинска, на която се заклеха избраните на 29 октомври кмет на община, кметове на кметства и членове на местния парламент.

Председателят на общинската избирателна комисия Галина Кузманова обяви състава на новоизбраните общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства и връчи удостоверенията за избор.

На  церемонията положиха клетва за встъпване в длъжност новозбраните  кметовете на кметства и общинските съветници.

Символите на общината бяха връчени на новоизбраният кмет Маринела Николова от областния управител на Враца, като тя пожела на всички успешен мандат, развитие на общината и сплотеност в името на гражданите.

Първото заседанието по традиция беше открито от най-възрастния съветник – Георги Калинов. За председател на общински съвет бе избран юристът Светлана Плешоева. На първото официално заседание на Общинския съвет се гласува комисия, която да актуализира Правилника за работа на местния парламент.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова пък представи заместник-кметовете, с които ще работи: Ивалина Банова, Зорница Симеонова и Гълъбин Младенов.