Избори Събития

Нина Петкова и новите общински съветници в Г. Дамяново положиха клетва СНИМКИ

  07.11.2023 08:30             
Нина Петкова и новите общински съветници в Г. Дамяново положиха клетва СНИМКИ

Новият стар кмет на община Георги Дамяново Нина Петкова, 11-те общински съветници и 5-те кметове на кметства положиха клетва на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет – Георги Дамяново. Тя бе открита от областния управител Ивайло Антонов, който произнесе клетвата, повторена от новоизбраните кметове и съветници.
„Вашата голяма отговорност е да оправдаете доверието и очакването на хората в общината за по-добър и по-достоен живот“, каза в приветствието си областният управител Ивайло Антонов и пожела на всички успешен мандат.
Официални гости на заседанието бяха народният представител Ирена Димова, заместник областният управител Калин Хайтов, граждани и гости на общината.
Председателят на Общинската избирателна комисия Надя Александрова връчи удостоверенията за избор на кметовете и новоизбраните общински съветници.
Кметът Нина Петкова се обърна с думи на благодарност към жителите на общината, които й гласуваха доверие за втори мандат. „Четири години бяхме заедно, един месец водихме състезание, в което показахме че сме най-добрите. Остава в следващите четири години да оправдаем доверието на хората“, каза в словото си Нина Петкова.  Тя благодари  за доверието и заяви, че ще търси подкрепата на  хората във всички населени места в общината, от общинските съветници и кметовете, за да се реализира през новия мандат това, което всички са обещали в предизборната си кампания.
Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Георги Дамяново инж. Бойко Благоев връчи огърлицата на г-жа Нина Петкова – символ на кметската власт.
Най-възрастният общински съветник Миляна Каменова пое ролята на председателстващ заседанието. „Трябва всички да работим заедно, да взимаме мъдри решения, така че в края на мандата да можем да се поздравим с една успешно свършена работа и жителите на общината да ни запомнят с добро“ каза в приветствието си Миляна Каменова.
Тя обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпи едно предложение – за д-р Мирослав Паньов от групата на ГЕРБ.
След тайно гласуване, с 10 гласа - за и 1 – въздържал се, за председател на местния парламент бе избран д-р Паньов, за когото това ще бъде трети последователен мандат на отговорния пост.
„Приемам избора не като привилегия, а като голяма отговорност и оценка на работата ми досега. Нека продължим да постигаме по-добри резултати за община Георги Дамяново“, сподели в речта си д-р Мирослав Паньов. От днес ние не сме отделни личности със собствени интереси, ние сме законодателната власт на Общината. Само когато Общински съвет, Кмет и Общинска администрация гледат в една посока и се допълват, само тогава има развитие и успеваемост на взетите решения, подчерта д-р Паньов.
„Бъдете единни, състезанието приключи. От тук нататък всички заедно трябва да работим за доброто на община Георги Дамяново така, както обещахме в предизборната си кампания. Аз ще бъда ваш приятел и ще ви помагам. На добър час на всички!“, каза в приветствието си народният представител Ирена Димова.
Отец Стоян от Лопушанския манастир отслужи тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на жителите на общината. Той поздрави кметицата и новоизбраните общински съветници и им пожела да работят мъдро за добруването на хората.