Избори Събития

Димитър Велков: Извършена е гигантска измама с бюлетините за съветници

  03.11.2023 17:44             
Димитър Велков: Извършена е гигантска измама с бюлетините за съветници

Голяма част от бюлетините на местна коалиция "Левицата" и на други политически формации масово са били обявявани за недействителни на първия тур на местните избори във Видин. Извършеното е гигантска манипулация с вота на избиратеите, заяви пред журналисти лидерът на гражданската организация "Справедливост за Видин" Димитър Велков и добави, че вероятно на това се дължи големият брой недействителни бюлетини за общински съветници - 3 963.

"В село Гомотарци, в село Буковец, в Дунавци, в Сланотрън, в Покрайна, в редица други села хората, които са гласували за нас, гласовете им липсват, просто липсват. Тук говорим за близки хора, от семействата и т.н.", каза още Велков.
В много секции има прекъсване на видеоизлъчването, в други - бюлетините не се показват на заснемащото устройство. В законовия 7-дневен срок от организацията ще вземат решение дали да подадат жалба пред компетентните институции. 
Анализ на резултатите от първия тур на изборите показва, че "Справедливост за Видин" е единствената непарламентарно представена формация, която влиза в новия Общински съвет. Това е много добра основа, която ще може да се развива занапред и дава една устойчивост, коментира още Димитър Велков.