Събития

Областният управител на област Видин Иво Атанасов свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети

  03.11.2023 17:00             
Областният управител на област Видин Иво Атанасов свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети

     На основание чл. 32 ал. 1 от Закона за администрацията, чл. 23, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Решенията на Общинската избирателна комисия в Бойница за избиране на общински съветници, кмет на община и кмет на кметство, на 7.11.2023 г. (вторник) от 10:30 ч., клетва и клетвени декларации ще положат и подпишат преизбраните кметове Анета Генчева, и на село Раброво Галина Вакарицова, както и новият местен парламент в общината.

     В същия ден, от 13:30 ч., клетва ще положат общинските съветници в община Грамада и избраният за нов кметски мандат Милчо Башев. От 15:30 ч. областният управител ще гостува на тържествената сесия на общинския съвет в община Макреш, където отново е преизбран досегашният кмет Митко Антов. Клетва пред г-н Атанасов предстои да положат и новоизбраните общински съветници, както и преизбраните кметове на селата Подгоре и Раковица – Илия Каменов и Николай Ненчев.  

     На първите заседания предстои да бъдат избрани председатели на общинските съвети. Откриването и ръководенето на сесиите ще се извърши от най-възрастните общински съветници по места.

     През следващата седмица продължават заседанията и в част от останалите общини – Белоградчик, Чупрене, Ружинци, Брегово и Ново село.