Свят

Наркотрафиканти внесоха в Румъния 14 кг хероин и кокаин, скрити в тайника на кола

  31.10.2023 14:48             
Наркотрафиканти внесоха в Румъния 14 кг хероин и кокаин, скрити в тайника на кола

Прокурори от румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) задържаха трима наркотрафиканти, внесли в страната над четири килограма кокаин и около десет килограма хероин. Дрогата е била скрита в специално отделение в колата. Стойността на конфискуваните наркотици е близо 900 000 евро.

Тримата трафиканти - албански, черногорски и румънски гражданин, са задържани в неделя (29 октомври). Те са разследвани за международен трафик на високорискови наркотици и вътрешен трафик на наркотици в големи размери, съобщават от ДРПОПТ в информация до медиите.

Между май и октомври 2023 г. обвиняемите са се обединили в организирана престъпна група, координирана от обвиняемия от албански произход (рецидивист, съден за подобни престъпления), с цел организирано снабдяване, укриване, транспортиране, въвеждане и продажба на територията на Румъния на количества високорискови наркотици (кокаин и хероин). 

Лидерът на групата се снабдил с високорисковите наркотици извън страната, а количеството било укрито в автомобила, с който на 27 октомври обвиняемият от черногорски произход е влязъл в Румъния. Дрогата е трябвало да бъде приета с цел продажба от румънския гражданин, който се е придвижвал с моторен скутер и е придружавал автомобила, предаде БТА.

Съдът в Букурещ нареди превантивен арест на тримата обвиняеми за период от 30 дни.