Здраве Събития

ОТ ТРЪН НА ГЛОГ: Затрилник на болници поема врачанската от Кети Ценова

  09.10.2023 19:26             
ОТ ТРЪН НА ГЛОГ: Затрилник на болници поема врачанската от Кети Ценова

Мениджър, довел до криза не една и две болници, е единственият кандидат за изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“, съобщи сайтът clinika.bg. Медията цитира междинните резултати от конкурса, обявен от здравното министерство за наследник на хвърлилата оставка през август д-р Кети Ценова.

Бившият управител на ловешката болница Янко Кочев е единственият кандидат за горещия стол. Пред него остава само 3-ия кръг от надпреварата, в която е сам срещу себе си. Ако премине успешно, Кочев ще наследи Ценова начело на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“.

Кочев е икономист по образование, който се е прочул като ликвидатор на лечебни заведения у нас. Работи в сферата на здравеопазването от 24 години, бил е експерт в НЗОК.

За последно беше начело на ловешката болница, която оглави през 2021 г. след втори конкурс. Напусна я през 2022 г., а в момента за лечебното заведение се говори, че е пред сливане с плевенската държавна болница заради тежкото си икономическо състояние.

През ноември миналата година Кочев оглави общинската болница в Разлог, където бързо бе разкрит и разкаран заради негодувание на общински съветници и персонала в лечебното заведение.

Преди години той подготви краха в оряховската болница, а делото му беше завършено от Светозар Луканов, който финално дръпна шалтера на лечебницата в крайдунавския град.

Преди години Кочев се прочу и с това, че спечели конкурс да оглави общинската болница в Бяла Слатина, но на сесия местният парламент отказа да му възложи договор за управление и се наложи да се свиква нов конкурс.

Паметливи експерти съветват да се внимава с избора на Кочев, защото това може да доведе до бърз край МБАЛ „Христо Ботев“.