Бизнес Събития

Нови хора поеха „Ломско пиво“

  05.10.2023 06:00             
Нови хора поеха „Ломско пиво“

Нови хора управляват бирената фабрика в Лом. Най-голям акционер в „Ломско пиво“ е „Би Джи Ай Проджектс“ ООД с дял от 49.96 процента. „БГ Томи“ ЕООД притежава 12.52 на сто, а останалите книжа с право на глас са собственост на индивидуални инвеститори и други фирми.

На проведено в началото на годината извънредно заседание на общото събрание на акционерите бяха направени промени в съвета на директорите. Камелия Върбанова и Димитър Чукарски са освободени като членове на борда. През юни на друго общо събрание на акционерите двамата са били освободени и от отговорност. На тяхно място са избрани „Би Джи Ай Проджектс“ ООД и “БГ Томи” ЕООД. Новите членове ще получават възнаграждение в размер на 3 500 лева.

Промените бяха предприети поради незадоволителните резултати на мениджмънта на фабриката за бира. Към края на март „Ломско пиво” АД отчета нетни приходи от продажби на стойност 791 хил. лв., като те се увеличават с 14,47 на сто на годишна база. Според данните от междинния финансов отчет, паричните постъпления от продажба на продукция са с най-голям дял и са за 707 хил. лв. и нарастват със 6,80 на сто в сравнение със същия период на 2022 година.

Общо приходите от дейността на дружеството, които включват още продажба на услуги и други приходи, между януари и март са намалели до 815 000 лева. През първото тримесечие има и получени парични средства от финансирания. Те са в размер на 24 000 лева и намаляват спрямо същия период на 2022 г., когато отчетената стойност е 163 000 лева. Общо разходите за дейността на дружеството са в размер на 1.35 млн. лв. и нарастват с  9,76 процента.  

Повече ще намерите в новия брой на "Конкурент" - вестникът на Северозапада