Свят

Порои и урагани: Тропическата буря „Офелия“ ще връхлети няколко американски щата

  23.09.2023 11:21             
Порои и урагани: Тропическата буря „Офелия“ ще връхлети няколко американски щата

Тропическата буря "Офелия" започна да излива пороен дъжд над части от американския щат Северна Каролина и се очаква да донесе още валежи, силни ветрове и вълнение в някои райони на щатите Вирджиния и Делауеър, съобщи Националната метеорологична служба, цитирана от Ройтерс.
Губернаторът на Вирджиния Глен Янгкин обяви извънредно положение в очакване. Той каза, че службите за спешно реагиране ще бъдат прехвърлени на място в навечерието на бурята, която се очаква да предизвика високи вълни, крайбрежни наводнения и да донесе силни ветрове в залива Чесапийк и при устието на река Потомак.
За голяма част от района са в сила предупреждения за тропическа буря и силно вълнение, казаха от Националната метеорологична служба. Късно снощи службата издаде и предупреждение за ураган за места в източните райони на Северна Каролина.
Вчера следобед "Офелия" се придружаваше от ветрове със скорост от 113 км/ч. Възможно е до неделя бурята да предизвика наводнения в район от Северна Каролина до Ню Джърси. Снощи губернаторът на щата Мериленд Уес Мур също обяви извънредно положение./ БТА