Събития

Отбелязваме годишнина от Независимостта на България

  22.09.2023 13:31             
Отбелязваме годишнина от Независимостта на България

На тържествена церемония във Враца бе отбелязана 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.
Кметът Калин Каменов поздрави присъстващите и ги призова да бъдат единни и да продължават да работят за развитието на града. „Наш дълг е да пазим заветите на предците ни, които са се обединили в името на една по-висша цел – България. Да си независим, означава много, но рядко се замисляме какво е коствало на онези достойни българи да отстояват своята вяра и убеждения. Затова ние трябва да бъдем по-добри и единни, за да докажем, че имаме право да сме независими! Ако искаме децата ни да са отговорни и достойни хора, трябва да им дадем пример и да им покажем, че как ще изглежда бъдещето ни зависи от действията на всеки един. Аз вярвам, че можем да го направим! Нека не забравяме, че градът ще е такъв, какъвто го направим ние! Честит празник! Да живее България!“ – каза още кметът Каменов.
В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя, а програмата продължава с изпълнения на танцовите състави „Хемус“ и „Вратица“.
На честването присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов, областният управител Надя Донкинска, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общински съветници, ръководителят на Военно формирование 54 990 – подполковник Гаджев, заместник-кметът Александър Владимиров, заместник областният управител Николай Николов, директори на образователни и културни институции в града, ученици и граждани.