Събития

Ето как униформените от Видин отбелязаха - Ден без загинали на пътя СНИМКИ

  20.09.2023 12:00             
Ето как униформените от Видин отбелязаха - Ден без загинали на пътя СНИМКИ

Пътни полицаи, журналисти и доброволци от местната структура на БЧК в подкрепа на Дните на безопасността на пътя (Safety Days), организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). 
Видинските пътни полицаи и доброволците се включиха в отбелязването на Деня без загинали на пътя с превантивна акция с информационна насоченост. Тази сутрин преминаващите шофьори на автомобили и пешеходците по ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град получиха брошури с полезни съвети за пътна безопасност.
„Нашата цел е за пореден път да фокусираме вниманието върху спазването на правилата. От поведението на всички участници в движението зависи безопасността на пътя“, уточни старши инспектор Румен Топалпенчев от сектор „Пътна полиция“ – Видин.
В рамките на Дните на безопасността на пътя (Safety Days) – от 16 до 22 септември, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL) под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“), 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Идеята е за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.
Заложената цел е организиране на събития, популяризиращи основното послание - намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.