Интервю

Мартин Харизанов: Постигаме успехи, защото всеки от нас обича родното си място

  19.09.2023 16:30             
Мартин Харизанов: Постигаме успехи, защото всеки от нас обича родното си място

Народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов отговоари на актуални въпроси, свързани и с избирателния му район - Враца.

 

Г-н Харизанов, Вие изпълнихте поетите от Вас ангажименти към обществото в националната инициатива на младите хора "Избери живота" и сте един от вносителите на важните промени в Наказателния кодекс. Разкажете повече.

Наскоро бяха приети изменения в Наказателния кодекс, внесени от ГЕРБ-СДС, които предвиждат сурови наказания за нарушителите на пътя. Това беше важно да се случи като превенция срещу пияните и дрогирани водачи, които почерниха много български семейства.

Единствено ГЕРБ-СДС повдигна и темата за превенцията от наводнения и настояхме за реални действия в тази връзка.

Последните месеци ни изправиха пред редица предизвикателства, които се нуждаеха от навременни мерки и решения.

Сред тях бяха наводненията в Северозапада, както и войната по пътищата, която отне хиляди животи и почерни много български семейства.

В тази връзка, отправих призив от народната трибуна да се обединим и да изпълним ангажимента си като законотворци. Мое лично предложение бе спешното съставяне на комисия, която стриктно да следи как се изразходват средствата, отпуснати за почистване на реките в населените места, като се регламентира ясно фирми с каква дейност могат да извършват почистването на речните корита.

Настоях и за проверка на собствеността и състоянието на язовирите и съответно предлагане на конкретни мерки за тяхното подобряване. Изключително важно за мен бе да бъдат проверени и сигналите на хората от Видин и Берковица за масова незаконна сеч и съответно продажбата й в съседни на България държави.

Ще продължавам да настоявам и за ремонта на лекоатлетическата писта във Враца и съм сигурен, че упоритостта ми ще бъде възнаградена - защото градът ни и всички активни хора го заслужават.

Изключително полезни са и регулярните ми срещи с местната общественост, за да се решават бързо и ефективно всички въпроси, проблеми и предизвикателства в областта.

Смятам, че имаме открита и ефективна комуникация с всички хора от област Враца, благодарение, на която вече е факт и отпускането на средствата за завършването на ремонта на пътя Чирен-Девене.

Тук е важно да отбележа, че добрият диалог и съвместната работа на депутатите с общинските кметове води до реален резултат в полза на хората.

Както знаете, поставих въпрос в НС към министър Шишков относно разрешаването на проблема с довършването на ремонта на този път. И двамата с Калин Каменов бяхме достатъчно настоятелни и от вчера вече са факт 1,5 млн. лв., отпуснати за довършването на пътя Чирен-Девене.

Младежката структура на ГЕРБ във Враца е една от най-активните в страната, разкажете повече за Вашите инициативи?

Младежките структури в цялата област Враца са активни и приобщават към своите инициативи в полза на обществото все повече млади хора и нашият Северозапад може да бъде даден за пример. Наистина инициативите са много - както във Враца, така и в Козлодуй, Мизия и други населени места от областта.

Предстои ни още много работа, но и свършеното дотук е повод за гордост. Областта ни има силна общност от младежи, които се отзовават и като спасителни екипи при бедствия, както се случи при наводнението преди няколко месеца, и участват в благотворителни и обществени инициативи, както и в облагородяването на родните си места. Всичко това се случва със собствен труд и средства.

Инициативата ни "Да направим Враца още по-добър град за живеене"  започна през пролетта на тази година със засаждането на 20 японски вишни. Поставихме си за цел да променим изцяло облика на малкия площад към алеите на Спортен комплекс "Христо Ботев" във Враца, като дарихме и засадихме 16 кашпи с розови дръвчета и поставихме 8 люлки. Кметът Калин Каменов ни подкрепи, като на площада, по-известен като "квадрачето", бяха поставени асфалт и нова чешма. Предстои и поставянето на видеонаблюдение, което също е подарък за Враца от младите хора.

Тази инициатива не свършва дотук, набелязали сме още обекти в града, които с личен труд и средства ще облагородим.

Заедно с Калин Каменов, който е един от най-успешните кметове, които Враца е имала до този момент, сме насочили част от нашите общи инициативи именно към облагородяването и залесяването на града.

За пример мога да дам и общите ни инициативи с МГЕРБ - Козлодуй. Те също са много, като последната от тях събра заедно структурите на МГЕРБ - София, Враца и Козлодуй, които символично слязоха от историческия кораб “Радецки” и целунаха българската земя, преди да почистят крайдунавския парк в града.

Младежите от Мизия по своя инициатива проведоха акция в първия учебен ден, насочена към водачите, за да им напомнят да пазят децата на пътя.

Силният и сплотен отбор на МГЕРБ е активен участник и организатор на редица обществено значими инициативи във всеки един град на България, а това, че все повече младежи се присъединяват към нас е сигурен знак, че сме поели в правилната за положителното развитие на страната ни посока.

На прага сме на Местни избори - 2023 г. Трудни ли ще бъдат тези избори за ПП ГЕРБ?

Убеден съм в безапелационния успех на кандидатите за кметове и общински съветници на ПП ГЕРБ във всяка община на област Враца.

Ние сме една незаобиколима и голяма сила, защото сме единни, вслушваме се в хората и заедно работим за развитието на всяка община.

Имаме реални резултати през годините, всеки един от нашите кметове и общински съветници е вършил съвестно своята работа в полза на обществото.

Точно тази сила ще покажем на предстоящите местни избори.

Нашите опоненти често задават въпроса защо винаги побеждаваме?

Отговорът е, че ние сме единни.

Постигаме успехи, защото всеки от нас обича родното си място и се грижи за него, защото сме професионалисти и отдадено работим за защита интересите на хората.

Всеки един от депутатите на ГЕРБ във Враца, Видин и Монтана подкрепя кандидатите ни за кметове и общински съветници. Те са достойни хора, професионалисти, знаещи и можещи и са доказали, че заслужават доверието на хората.

Сигурен съм, че на Местни избори - 2023 г. ГЕРБ отново ще се поздрави с победа не само в област Враца, но и във Видин и Монтана.