Събития

Инж. Маринела Николова е победител в категориите „Спорт и младежки политики” и „Smart City” в конкурса „Кмет на годината” за мандат 2019 – 2023

  19.09.2023 15:35             
Инж. Маринела Николова е победител в категориите „Спорт и младежки политики” и „Smart City” в конкурса „Кмет на годината” за мандат 2019 – 2023

Кметът на община Козлодуй, инж. Маринела Николова, спечели две отличия, в категориите „Спорт и младежки политики” и „Smart City”, в националния конкурс „Кмет на годината” за мандат 2019 – 2023, организиран от Kmeta.bg.
Конкурсът се провежда за 11-та поредна година. В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. В продължение на две седмици, всички граждани с IP адреси от България можеха да подкрепят своите фаворити. Близо 140 000 души дадоха своя вот и избраха победителите, които в това издание можеха да бъдат оценявани за работата си през целия мандат, от 2019 г. до 2023 г. Традиционно в година на избори за местна власт оценката на хората обхваща изтеклите 4 години.
Наградата „Smart City” е вече трета поред. „Настоящата доказва, че за целия мандат гражданите оценяват нашите усилия в посока смарт и въвеждане на технологии. Продължаваме да работим съвместно с Vivacom. Благодарна съм на АЕЦ „Козлодуй” за разширяването на видеонаблюдението. Отправям благодарност към всички наши съграждани за високата оценка и подкрепа.”, каза Маринела Николова при получаването на отличието.
Кметът на община Козлодуй за пръв път печели в категорията „Спорт и младежки политики”. „Гордея се, че община Козлодуй е млада община. Над 500 деца спортуват в нашите 16 спортни клуба. Близо 200 000 лева инвестираме ежегодно за подпомагане на спортни клубове от общинския бюджет. Имаме проект за изграждане на нова градска спортна зала, за който търсим финансиране. Само след дни ще открием изцяло новопостроен физкултурен салон на едно от най-големите училища в общината. В областта на младежките политики работим целенасочено вече осма година. Развиваме младежки парламент, където млади хора усвояват умения и практически знания за управление на младежки политики. Благодаря за признанието.”
Избраните най-успешни кметове бяха наградени днес, 19 септември, на официалната церемония „Кмет на годината” за мандат 2019 – 2023 в хотел „Маринела“ в София. Събитието ще бъде излъчено на 21 септември от 21.00 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.