Спорт

48 се пуснаха в силен турнир в Бяла Слатина СНИМКИ

  18.09.2023 14:49             
48 се пуснаха в силен турнир в Бяла Слатина СНИМКИ

Огромен интерес предизвика турнирът по тенис на маса, проведен преди дни в Бяла Слатина. Четвъртото издание на надпреварата, която е част от програмата на празника на града, предизвика интереса на 48 състезатели. Безукорният професионализъм на организаторите доведе в Бяла Слатина и две девойки от София и Монтана, които бяха наградени от генералния спонсор на турнира – Стилиян Чомаковски. Земеделският производител от фирма „Чомстил“ отново демонстрира високо ниво в наградния фонд, съобщи Стефан Иванов, организатор на надпреварата.

Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков беше сред официалните лица, връчили награди на призьорите.

Преслав Пиперов от София, който е състезател на елитния клуб ЦСКА от София спечели турнира. Негов подгласник стана Даниел Димитров от плевенския клуб Тетрон, който се състезава във Висшата лига по тенис на България. На почетната стълбичка се качиха двама – столичанин и плевенчанин, които се наредиха трети в официалното класиране. Между пето и осмо място се наредиха тенисисти от Враца, Свищов и двама от Габрово.

В четвъртото издание на надпреварата по тенис на маса се включиха и състезатели от 8 града в Северна България: Монтана, София, Русе, Свищов, Габрово, Враца, Козлодуй, Луковит, както и домакините от Бяла Слатина.