Спорт

ФК Радецки спечели купата на Община Козлодуй

  29.05.2023 08:40             
ФК Радецки спечели купата на Община Козлодуй

На Централен градски стадион в град Козлодуй се състоя двадесет и вторият традиционен турнир за "КУПАТА НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ" за деца родени 2012/2013 г.
Домакин бе ФК "Радецки", подпомогнат от Община Козлодуй. На турнира участваха шест отбора: ПФК Ботев Враца, ПФК Монтана, ФК Дунав Лом, ФК Монолит Бяла Слатина, ФК Атлетик Козлодуй и домакините от ФК Радецки Козлодуй.
Съдии на срещите бяха Теодор Шуев и Дени Йовов.
Класиране в групите:
група "А"
1. Радецки Козлодуй
2. Ботев Враца
3. Монолит Бяла Слатина
група "Б"
1. Дунав Лом
2. Монтана
3. Атлетик
Регламентcj на турнира бе заелите първо място в групата си отбори да играят финал, а заелите второ място да играят за трето място.
В мача за трето място Монтана победи Ботев Враца.
А финалът бе за момчетата на домакина Радецки и Дунав Лом.
В оспорван мач, изпълнен с напрежение, нервност, оспорване на съдийските решения домакините спечелиха мача чрез изпълнение на дузпи.
Така шампион на турнира стана Радецки с подгласници: второ място Дунав, а трети Монтана. Купата за феърплей грабнаха хлапаците на Монолит.
Индивидуалните награди:
Най-добър вратар-Кольо Ценов/Ботев Враца
Най-добър защитник-Орлин Бориславов/Радецки Козлодуй
Най-полезен играч-Кристиян Гергов/Дунав Лом
Голмайстор-Никола Петров/Радецки Козлодуй
Феърплей-Иван Ангелов/Атлетик Козлодуй
Наградите бяха връчени от представителя на общината Марина Цветанова, треньори, футболисти и членове на УС на футболен клуб Радецки и бивши и настоящи футболисти от Община Козлодуй.
От УС на Радецки благодариха на Община Козлодуй за гласуваното доверие за провеждането на турнира, както и на всички участници в турнира.