Събития

Кулинарно състезание се проведе под егидата на ОИЦ - Враца

  29.05.2023 15:39             
Кулинарно състезание се проведе под егидата на ОИЦ - Враца

Областният информационен център във Враца проведе кулинарно състезание днес. Събитието е част от национална кампания на мрежата от ОИЦ в България.

Млади готвачи от три училища подготвят 3-степенно меню, което беше оценено от шеф готвачите Цветомира Стоянова, Светлана Илиева, Мартин Недялков. Домакин на събитието бе Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство - Враца, а гости ПГ „Алеко Константинов“ – Мездра и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Криводол. Всяко едно от училищата бе представлявано от петима в отбор в надпреварата с меню от Бобена салата, милфьой и пилешко с гъбен сос и полента. Успоредно със състезанието се проведе среща дискусия в която се включиха представители от Бюро по труда Враца, Център по кариерно ориентиране – Враца, ПТГ "Н. Й. Вапцаров" - град Враца, ПГ "Димитраки Хаджитошин" – гр. Враца, Регионална библиотека "Христо Ботев" – Враца, Дом на науката и техниката, Център Европа директно-Враца, РУО-Враца, Индустриална стопанска камара -Враца. Специални демонстрации на още видове умения бяха направени от ЦПЛР младежки духов оркестър - Враца с ръководител Калоян Трайков които посрещнаха участниците и гостите с букет от известни мелодии, във фоайето имаше демонстрации на ученици от ПГ "Димитраки Хаджитошин" със интериорен дизайн, картини и други арт произведения.

Целта на събитието е да бъде отбелязана Европейската година на уменията 2023 г. чрез популяризиране сред широката общественост възможностите за образование, обучение и придобиването на умения чрез европейски средства. По време на дискусията бяха обсъдени възможности за обучения и всеки един от участниците представи развитието на различни умения у хората, реализиране на проекти свързани с обучения и развитие на умения и необходимостта от тясна връзка на бизнеса с всички обучителни институции и организации.