Свят

Британка се опита да зареди Tesla с бензин. Мъск я защити

  27.05.2023 07:10             
Британка се опита да зареди Tesla с бензин. Мъск я защити

Във Великобритания жена се опита да зареди електрическата си кола Tesla Model Y с бензин. Много потребители се пошегуваха с жената, но Илон Мъск се застъпи за нея.  

Инцидентът е с 22-годишната Даниел Райт, която е заснета от друг шофьор, съобщи сайтът Motor1. Жената спряла на бензиностанция и се опитала да зареди електрическата си кола с бензин. Авторът на видеото й се подигра.

Първоначално Даниел се опитва да намери капачката на резервоара за бензин, но всички опити са неуспешни. Тя спря едва след като други шофьори й казаха, че е електрическа кола.

Много потребители започнаха да се шегуват с жената. Някои от коментарите бяха доста груби.

Изпълнителният директор на Telsa Илон Мъск реагира на тази ситуация. Той заяви, че това се случва от време на време, тъй като някои навици трудно се забравят.

След известно време Даниел в интервю за Daily Star разказа своята версия на събитията. Жената потвърди, че наистина се е опитала да зареди електромобила с бензин, но причините за това са няколко.

Според Даниел тя наскоро си купила своя Tesla Model Y. Освен това този ден жената била уморена след работен ден и искала да си купи закуски от бензиностанцията. Тогава тя напълно забравила, че електрическите коли не се нуждаят от бензин.

Жената подчерта, че е разстроена от някои от коментарите под видеото. Тя смята, че Илон Мъск е постъпил благородно, като я е защитил в интернет.