Събития

В Средно училище „Козма Тричков“ наградиха учители и ученици СНИМКИ

  23.05.2023 12:19             
В Средно училище „Козма Тричков“ наградиха учители и ученици СНИМКИ

По традиция в навечерието на 24 май на вълнуваща церемония бяха отличени ученици и учители за отлично представяне през учебната година и завоювани призови места на олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, изкуствата и спорта, за инициативност и креативност в училищните дейности, допринесли за развитието на училищната общност и за издигане авторитета на образователната институция.

Грамоти и предметни награди връчи Нели Борчева - директор на СУ „Козма Тричков“ на повече от 30 изявени ученици – индивидуални участници и три училищни отбора. Сред тях са лауреатите на Националното състезание „Ключът на музиката“ Милица Шомаклийска и Йоана Шомаклийска, седмокласничката Йоана Цветкова – постигнала най-висок резултат в своята възрастова група за област Враца на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература, училищните отбори по БДП и волейбол, класирани за участие в националните етапи на състезанията. В списъка на отличените ученици е и едно от специалните деца на училището, което проявява завидно постоянство и старание и има сериозно и отговорно отношение към учебния процес.

Зад успехите на учениците стоят техните учители, които директорът отличи и с парични премии. Цеца Иванова, Елка Василева, Горица Маджарска,  Илиян Печов и Людмил Луканов – различни поколения педагози, чиято професионална компетентност и любов към децата ги е утвърдила сред водещите имена в учителската гилдия.

Нели Борчева благодари на изявените ученици и на техните учители за постигнатите успехи и им пожела нови завоевания и професионални успехи.