Бизнес Събития

Общинските съветници във Враца с ключово решение

  15.05.2023 19:15             
Общинските съветници във Враца с ключово решение

Мнозинството в общинския съвет на Враца одобри със завидно мнозинство възможността в центъра на града да се строи нов хотел. За целта беше нужна смяната на собствеността от публична общинска в частна общинска на 524 квадратни метра край сегашния Търговски център „Суми“. Това беше одобрено с гласовете на 28 от присъстващите 30 съветници на извънредното заседание, свикано днес. Двама се въздържаха, а нито един в залата не беше против.

Решението на местния парламент разрешава на инвеститора да увеличи площта на подземния паркинг и да изгради хотел, каквото е намерението на компанията.

Пазарната стойност на имота е оценена на 308 000 лева, стана ясно по време на заседанието, на което беше съобщено, че има изготвена експертна оценка. Това ще доведе до предлагането му.

Преди време съветниците смениха предназначението на имота от недвижимост за „търговски комплекс“ в „за хотел и комплекс за обществено обслужване“, с което падна и ограничението да се построи луксозен хотел в центъра на града.

Инвеститорът предвижда да издигне 15-метрова сграда. По думите на кмета Калин Каменов, хотелът ще е с 4 или 5 звезди, като ще привлича качествени туристи. „Става дума за сериозна инвестиция и за ключов обект за града“, обясни градоначалникът.