Лайфстайл

Формулата е разкрита! Правете това и ще бъдете щастливи

  11.05.2023 19:30             
Формулата е разкрита! Правете това и ще бъдете щастливи

Всички, които обичат да си подремват със сигурност ще се развълнувани от тази новина. Може да не ви се вярва, но се оказва, че бързите и чести дрямки не ви правят по-мързеливи, а  много по-щастливи.

Общоизвестно е, че времето, което прекарваме в сън, е времето, в което тялото работи най-усилено, за да възстанови. Добрата почивка помага за намаляване на сърдечните заболявания и повишава ежедневната продуктивност.

Въпреки че повечето хора ще изпият поредното кафе, вместо да си позволят бърза дрямка. Но не е зле да преосмислим това.

Хората, които подремват, са по-щастливи. Поне така твърди науката.

Професор Ричард Уайзман от университета в Хертфордшир, казва, че последните проучвания показват, че „дрямката под 30 минути ни прави по-концентрирани, продуктивни и креативни.”

Освен това тези нови открития предполагат изкусителната възможност, че може да станем по-щастливи благодарение на една бърза дрямка. Но бъдете внимателни, защото по-дългата дрямка е свързана с няколко рискове за здравето.

Колко от вас са се чувствали ужасно, след като се събудят от дълга дрямка. Познавате онова усещане след двучасов сън, когато се събудите, чувствайки се болни, гладни и почти като зомби? Кой да предполага, че дългите дрямки всъщност са вредни за здравето?

Констатациите от научното проучване показват, че хората, които дремват кратко през деня, получават средно 3,67 от 5 точки по скалата на щастието. Тези, които не са дремнали, са отбелязали 3,52, а хората, които са дремвали дълго, са получили 3,44.

Като цяло тези доклади подчертават значителна връзка между благосъстоянието и по-кратката дрямка. Така че, ако търсите начин да повишите настроението си и да подобрите производителността си, тогава скочете в леглото по никое време и поспете, но не за дълго, пише mila.bg.