Лайфстайл

13 ранни знака, че той ще ви изневери

  06.05.2023 19:30             
13 ранни знака, че той ще ви изневери

Ако има нещо, от което повечето жени се страхуват при започване на нова любовна връзка, то това е дали новият им партньор ще им изневери. Тези страхове са налице, особено ако в предишни връзки сме били мамени. Въпреки че има различни причини ние да изневерим на мъжа до себе си или обратното, според западни психолози и специалисти по връзките, някои мъже са по-склонни към изневяра.
Дали има ранни признаци, че един мъж би могъл да е такъв? Да, вижте в следващите редове.
1. Той е изневерявал на партньорка/ки в предишни връзки.
2. Неговият баща е изневерявал на майка му. Според западни учени и проучванията, които са провели в тази посока, по различни причини, синовете на бащи, които изневеряват, също са склонни да го правят. Голяма част от това е свързано със социално-икономически произход и роли в семейната връзка. Но някои учени смятат, че това е свързано с гените.
3. Той има проблеми с контрола на импулсите. Пример – опитва се да спазва график, но лесно се разсейва и прави нещо друго вместо това. Имате конфликт и забелязвате, че той бързо прави нещо, с което да ви го върне, ако се е почувствал наранен.
4. Той е депресиран и/или тревожен. Когато хората се намират в критични ситуации в живота си, независимо дали са депресирани или тревожни, те често се обръщат към пороците, за да се успокоят.
5. Има голямо его. Хората с нарцистични черти на личността смятат, че имат право на повече неща от другите, отбелязват западни психолози.
6. По-често не изпитва чувство за вина. Обикновено мъжете, които не изпитват угризения или вина, когато направят нещо нередно, са по-склонни да изневеряват на половинката си.
7. Той е отличен лъжец.
8. Има съмнения относно задълбочаване на връзката, сключването на брак. Мъж, който не е изцяло инвестирал във връзка, винаги търси изход, което го прави уязвим от изкушенията на изневярата.
9. Организира така времето си, че дори когато сте заедно е зает повече с гледане на телевизия, електронни игри, телефона си. Ако мъж организира живота си така, че да прекарва по-малко време с партньорката си, всъщност няма значение дали е срещнал друга. Според западни специалисти, подобно поведение сигнализира за дистанция, която винаги е благодатна почва за изневяра.
10. Спрял е да ви гушка.
11. Навиците му към мобилния телефон са се променили, изглежда потаен, когато си пише с някого, някои разговори предпочита да не ги провежда пред вас, а преди не е било така и т. н.
12. Обръща повече внимание на външния си вид, станал е по-суетен, започва да спортува, но не ви кани да се присъедините към промяната заедно.
13. Чували сте го да казва, че не може да си представи връзка само с един човек в продължение на 10 и повече години, или пък нещо подобно, което би подсказало, че той е изневеряващ тип м