Лайфстайл

Домашен крем против бръчки с ший, лимон и магданоз

  06.05.2023 14:40             
Домашен крем против бръчки с ший, лимон и магданоз

Здравата и красива кожа се нуждае от хранителни вещества както отвътре, така и отвън. За да я задържите млада, свежа и гладка за по-дълго, се нуждаете от чудните съставки на природата, с които тя може да ви дари.
Стига да знаете с кои прелестни натурални продукти да си приготвите домашна козметика против бръчки, ще можете да помогнете на кожата си да сияе, да е добре подхранена, гладка и млада.
За любителите на домашно приготвената козметика за красота имаме едно чудесно предложение – домашен крем против бръчки с магданоз, лимон и ший. Тези съставки имат фантастични антистареещи качества благодарение на хранителните вещества и антиоксидантите в състава си.
Магданозът съдържа изобилно количество хлорофил, който съдейства за регенерирането на кожните клетки, а това е от изключително значение за поддържането на кожата млада и без бръчки.
Бързият обмен на кожните клетки осигурява постоянно обновяване на епидермиса (горния слой на кожата), което я запазва стегната, сияйна, забавя стареенето.
Лимонът има избистрящ ефект. Той действа като натурален ексфолиант, който намалява бръчките, петната, пигментните дефекти, алергичните реакции, раздразненията, дори акнето. Лимоновата киселина има и свойството да контролира секрецията на себум.
Витамин С в лимона е мощен антиоксидант, който също действа забавящо за процесите на стареене.
Маслото от ший има много дълбоко проникващ ефект, заради който доставя ценни мастни киселини в дълбочина. Това прави кожата добре хидратирана, гладка, подхранена и свежа.
Магданозът е много богат и на антиоксиданти и минерали, които допълнително забавят стареенето и намаляват появата и видимостта на бръчките. Сред тези елементи са манган, магнезий, желязо, цинк, фолиева киселина.
Как да си приготвите домашен крем против бръчки с магданоз, лимон и масло от ший?
Ето какво ви трябва:
2 супени лъжици магданоз;
1 чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок;
200 мл вода;
100 г масло от ший.
Още по темата
Домашен околоочен крем против бръчки с натурални съставки
5 околоочни маски с натурални съставки против бръчки
Кога е точното време за крема против бръчки?
Сложете водата да кипне на котлона. Свалете от огъня. Добавете магданоза и оставете да се свари за 15 минути. Прецедете и оставете да изстине напълно. Изстискайте лимоновия сок. На водна баня в отделен съд разтопете леко маслото от ший. Свалете от огъня и също оставете да се охлади леко.
Сложете всички съставки в блендер или с помощта на пасатор пасирайте всичко до получаване на гладка и хомогенна смес. Прехвърлете крема в подходящ стъклен съд или бурканче с плътно затварящ се капак.
Използвайте крема сутрин и вечер върху измита и подсушена кожа. Кремът действа хидратиращо, дълбоко подхранващо и регенериращо, което ще предпази кожата ви от възпаления, стареене, раздразнения.