Лайфстайл

Съвети към двойки с несъвместимо либидо

  03.05.2023 19:30             
Съвети към двойки с несъвместимо либидо

Сексуалните партньори с различно ниво на либидо трябва да флиртуват по-често. Този съвет даде сексоложката Шантел Отън в интервю за австралийския сайт 9Honey.
Според нея напълно нормално е хора с несъвместими темпераменти и различни нужди в леглото да се влюбват и женят. При такива двойки обаче партньорът с високо либидо трябва да бъде по-чувствителен и да не се опитва да постигне интимност чрез принуда.
Отън препоръчва не да принуждавате, а леко да подтиквате партньора: разберете какво харесва той или тя, флиртувайте по-често, пишете бележки и правете малки подаръци. Освен това тя посъветва да оценим всякакви еротични прояви, открито да обсъждаме темата за сексуалната несъвместимост и да търсим начини да се справим с нея заедно.
Желанията и нуждите на всеки са много различни, трябва да се поставите на мястото на партньора си, да разберете неговата гледна точка и да се опитате да избегнете осъждане или критика. Той или тя няма да ви предразположат за секс, защото никой не иска да бъде близо до някой, който критикува, съди и притиска.
Според сексоложката, въпреки че партньори с различни темпераменти могат да бъдат щастливи заедно, често сексуалната несъвместимост става причина за сериозни проблеми. Партньорът с по-високо либидо често се чувства пренебрегнат и сам, което води до негодувание, разочарование и изневяра./ БГНЕС