Събития

Ученици от видинската езикова гимназия с благотворителна инициатива

  31.03.2023 19:00             
Ученици от видинската езикова гимназия с благотворителна инициатива

Благотворителен кулинарен базар-изложба в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков“ във Видин събра близо 400 лева. Проявата е на учениците, изучаващи френски език в учебното заведение. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на художествена литература на френски, испански, руски и немски език за училищната библиотека, обясни преподавателят по френски език Ваня Симеонова:

"Имаме такава традиция, в Седмицата на франкофонията да организираме различни събития. Едно от тях е традиционно такъв кулинарен базар-изложба по френски рецепти. Интересът беше много голям и бързо свърши това, което децата бяха приготвили вкъщи. Имаше типични френски ястия... Участваха децата от най-малките, 9 клас, които за първа година изучават френски, до 12 клас, които са ядрото и силата на всички тези дейности."

По време на Седмицата на франкофонията във видинската езикова гимназия са проведени множество инициативи, сред които маратон по писане, диктовка и предизвикателството да четеш книга на френски език, допълни Ваня Симеонова.