Събития

Валя Берчева: За община Мизия е жизнено важен всеки проект

  31.03.2023 13:00             
Валя Берчева: За община Мизия е жизнено важен всеки проект

„Капиталовите разходи (разходи за строителство, основен ремонт, както и за придобиване на дълготрайни материални активи) са свързани с Инвестиционната програма, която е ориентирана към интегрирано местно развитие, което да допринесе за нарастване на привлекателността и качеството на живот на общината и да осигури конкурентна местна икономика, основана на знанието, модернизирана и добре функционираща инфраструктура, устойчива заетост и качествена жизнена среда.
Капиталовото финансиране е стратегия на общината за наличните инструменти и източниците за осигуряване на финансови ресурси за реализация на инвестиционните планове, програми и проекти.
В условия на инфлация, отсъствие на редовно правителство и държавен бюджет максимално прецизирахме Инвестиционната програма, въпреки че има още много нужди и предложения.
За община Мизия е жизнено важен всеки проект и всяко спечелено финансиране, тъй като всички цитирани проекти са от полза на местната общност!
През предишния програмен период са пропуснати много възможности! Нямаме време за губене, защото вече сме загубили достатъчно!“ - Валя Берчева - Кмет на община Мизия