Свят

Рускиня уби две малки деца и се самоуби

  26.03.2023 18:40             
Рускиня уби две малки деца и се самоуби

В Екатеринбург жена e убилa две малки деца, след което се е самоубила. За инцидента в руския град се съобщава в телеграм канала Ural Mash.

Според изданието малчуганите са били на 5 и 8 години. В деня на инцидента баща им е бил на работа. Тялото на майката е намерено от случайни минувачи под прозорците на къща на улица „Техническа“.

Прокурорът на район Железнодорожни е отишъл на мястото. Според портала E1 е започнала проверка относно смъртта на децата.

Регионалното управление на Следствения комитет на Русия съобщи, че е образувано наказателно дело за убийството на две непълнолетни. На мястото на инцидента работата на следователите се координира от изпълняващия длъжността ръководител на Свердловския следствен комитет Анатолий Надбитов.

На свой ред Валерий Горелих, ръководител на пресслужбата на Свердловската главна дирекция на Министерството на вътрешните работи, отбеляза, че новината за смъртта на две момчета е получена вечерта на 25 март.

„Провежда се допитване до съседите, изясняват се условията, в които са отглеждани децата, изяснява се вида дейност на родителите на загиналите деца. Установяват се и други важни обстоятелства“, подчерта той.

Източник на Ura.ru, запознат със ситуацията, отбеляза, че рускинята е оставила бележка, чието съдържание е позволило на силите за сигурност да намерят телата на децата.