Спорт

Локо /Мз/ се завърна на върха след успех в дербито

  25.03.2023 16:51             
Локо /Мз/ се завърна на върха след успех в дербито

Локо /Мз/ победи Локо /ГО/ с 1:0 в дербито между втория и третия от 20 кръг на СЗ Трета лига и се завърна на първото място, след като Бдин загуби с 0:1 в Левски.

Тимът на Диан Попов събра 52 т., Бдин остана с 49, а Локо /ГО/ с 47 т.

В 4-ата минута много опасен удар на Иван Аспарухов премина покрай вратата на Локо (ГО). Гостите отговориха с много сериозна атака в 12-ата минута. Байдаков излезе очи в очи с вратаря на Локомотив Мездра, но стражът се намеси. Впоследствие се оказа, че е имало засада в момента на подаването.

В 30-ата минута Даниел-Виктор Кънчев проби по десния фланг, влезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но вратарят на домакините се намеси безупречно. Първото полувреме завърши с удар на Кънчев високо над вратата.

В 63-ата минута домакините поведоха в резултата със страхотен гол. Добър пробив на Иван Аспарухов завърши с пас към Михаил Иванов, който остави топката да мине през краката му, за да достигне до неговия съотборник Светослав Валериев. Бившият футболист на Ботев /Вр/ с хубав удар от границата на пеналта опъна мрежата за 1:0. В добавеното време Валериев можеше да вкара още веднъж, но ударът му към голлинията бе прекалено слаб и позволи на защитник да предотврати второто попадение.

И двата тима имаха претенции към съдийството. Най-спорната ситуация бе в 55-та мин., когато Ваньо Иванов след съприкосновение с вратаря падна на границата на пеналта, но главният рефер прецени че е симулирал и му вдигна жълт картон.

И феновете се представиха на ниво в дербито, като използваха и пиротехнически средства, включително и заря след последния съдийски сигнал.

За Локо /Мз/ започнаха Ивайло Василев, Ваньо Иванов, Ивайло Тодоров, Васил Сапунджиев, Стефан Стефанов, Гроздан Илиев /50 Светослав Валериев/, Иван Аспарухов /84 Тодор Горанов/, Деян Иванов, Васил Калоянов /к/, Михаил Иванов /84 Михаил Бешев/, Ивайло Бояджиев /29 Лионел Матадос/

За Локо /ГО/ стартираха Венцислав Димитров, Ивайло Велчев /69 Красен Трифонов/, Кристиян Райчев, Ивайло Тодоров /к/, Али Ахмед, Александър Узунов, Явор Генчев /66 Николай Иванов/, Даниел Кънчев /66 Тодор Бакърджиев/, Янислав Цачев, Георги Колев, Димитър Байдаков

Снимки: спортал.бг