Свят

Жена загуби памет след инжекции за отслабване

  25.03.2023 13:07             
Жена загуби памет след инжекции за отслабване

След модните инжекции за отслабване британската жителка Ребека Малок е загубила паметта си. Сериозните странични ефекти, които тя е изпитала, са съобщени от The Sun.

Британката е признала, че въпреки многобройните опити да отслабне, на 31 години тя тежи повече от 90 килограма. След като изгледала видео в TikTok за „инжекции за отслабване“, обещаващи бърза загуба на тегло без много усилия, тя е поръчала няколко спринцовки с лекарството в интернет.

Инжекциите са подействали. През първата седмица Ребека свалила 2,5 килограма и продължила да отслабва. На десетия ден обаче тя и съпругът й забелязват първите странни симптоми, причинени от лекарството. Ребека установила, че не помни нищо от събитията, за които се говори по телевизията.

„Съпругът ми каза, че съм имала паническа атака, която изобщо не помня. Накрая той ме успокои и си легнах”, разказва тя.

Същата нощ Ребека получила и припадък. Тя била откарана в болница, където й били направени редица изследвания. ЯМР и ЕКГ не показали аномалии, които биха могли да провокират гърч. Единствената промяна в начина й на живот е била приема на лекарство за отслабване. Според лекарите именно той може да предизвика както паническа атака, така и загуба на памет.

След спирането на лекарството Ребека се чувства добре, но отново е наддала осем килограма. Освен това тя е забравила цяла седмица от живота си, но лекарите не изключват с времето спомените да се върнат.

Превод: GlasNews.bg