Свят

Ротвайлер спаси собственика си от черна мамба

  19.03.2023 16:40             
Ротвайлер спаси собственика си от черна мамба

Куче порода ротвайлер в град Куинсбърг, ЮАР, спаси собственика си от смъртоносна змия, която пропълзяла в къщата и се скрила зад дивана, съобщи Daily Star.
В продължение на два дни кучето прогонвало стопанина от дивана, на който мъжът обикновено сядал всеки ден. Когато той разбрал, че ротвайлерът лае по нещо зад или под дивана, той го избутал и открил, че там дебне черна мамба, чиято дължина била 2,2 метра.
Собственикът на животното се обадил на змиеловеца Ник Евънс, който пристигнал на мястото и уловил змията. Той пусна черната мамба в природата. В резултат на инцидента няма пострадали хора.
Еванс подчерта, че собствениците на кучета не трябва да позволяват на домашните си любимци да нападат змии, тъй като това може да доведе до тяхната смърт.
Африканската черна мамба достига до три метра дължина. Отровата ѝ много опасна. Пострадалият изпитва пареща болка, мястото на ухапване се подува, развива се периферна парализа. Без противоотрова смъртта е неизбежна. Две капки отрова от черна мамба са достатъчни, за да убият човек.
Това влечуго е едно от най-опасните в света. Черните мамби се считани за агресивни, но те се опитват да се скрият от хората. Когато са заплашени, те са склонни да се скрият./ БГНЕСЗначителна облачност, очакват се валежи от дъжд
До 2050 г. се очаква намаляване на населението в 61 страни, включително и в България
МВР-Видин с ВАЖНО съобщение за гражданите
Агенцията по храните във Враца обяви свободно място за младши експерт
Хороскоп за 21 март
Ученичка е предлагала сексуални услуги в кабинки в стриптийз бар