Спорт

Ботев /Вр/ взе само точка от мача с Пирин

  19.03.2023 14:01             
Ботев /Вр/ взе само точка от мача с Пирин

Снимка:  startphoto.bg  ·   ·

Ботев /Вр/ и Пирин завършиха 0:0 в мач от 24 кръг на Първа лига. Двубоят започна с натиск на домакините, които обаче не успяха да затруднят Янко Георгиев в първите минути. Постепенно "орлетата" изравниха играта, но и те трудно достигаха до нещо по-опасно пред противниковата врата. Малко след като измина четвърт час игра Даниел Генов получи топката в половината на Пирин, финтира няколко футболисти и нанесе удар извън наказателното поле, който попадна право в ръцете на Янко Георгиев. В средата на първото полувреме Меси Биатомусока и Красимир Костов действаха рисковано пред собствената си врата, а стражът на врачани изчисти топката в корнер. След него последва силен изстрел на Славчо Шоколаров, който прелетя над целта. В 25-ата минута Браян Мендоса стреля опасно покрай левия страничен стълб на вратата на благоевградчани. 5 по-късно домакините организираха нова добра атака по десния фланг, която завърши с центриране към Браян Переа, но ударът му с глава бе отразен от Янко Георгиев, информира спортал. бг. В 38-мата минута Даниел Генов получи страхотно подаване в наказателното поле на Пирин и от чиста позиция не успя да намери очертанията на вратата. В 41-та мин. Чавдар Ивайлов стреля по земя от границата на наказателното поле и топката мина на сантиметри от десния страничен стълб на Янко Георгиев. Пирин оцелява в последните минути от първата част на стадион "Христо Ботев".

Футболистите на Даниел Моралес пренесоха добрата си игра и след почивката, а в 51-вата минута Генов стреля коварно към долния десен ъгъл на вратата, но Янко Георгиев внимаваше и за пореден път се намеси. Малко след това гостите сгрешиха при изнасянето на топката, а тя достигна до Браян Переа, който обаче се засуети в наказателното поле и бе блокиран.

В 64-ата минута Ботев (Враца) се отчете с нов пропуск пред вратата на "орлетата" - този път удар на Клери Сербер бе спасен от Георгиев.

Към края на срещата гостите бяха близо до това да изненадат своя противник. Мартин Бачев получи кълбото на добра стрелкова позиция, но след рикошет ударът му премина встрани от целта.

До края на редовното време зелените продължиха да търсят победния гол, но той не падна и в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

 

За Ботев започват Костов, Фераресо, Соарес, Георгиев, Мендоса, Меси, Ивайлов, Генов, Переа, Цветанов, Сербер

За Пирин стартират Георгиев, Дюлгеров, Андр. Йорданов, Бенгюзов, Велев, Кондраков, Тасев, Пр. Йорданов, Будинов, Сенханджи, Шоколаров