България

Мъж хвърли коктейл „Молотов” по църква във Варна

  19.03.2023 10:32             
Мъж хвърли коктейл „Молотов” по църква във Варна

Грубо посегателство срещу църква във Варна. Мъж хвърли коктейл „Молотов” по фасадата на храм св. „Прокопий Варненски”, предава NOVA.
За щастие няма пострадали хора, но вандалската проява породи вълна от реакции. Вандалщината е извършена в 02:00 часа, а камера на магазин до храма е запечатала стореното.
Съседите веднага извикали полиция. „Веднага реагирахме, извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност и в момента издирваме евентуалния извършител”, обясни ст. комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.
Все още мотивите на деянието остават неясни, но всичко се е разминало на косъм от по-сериозни последствия, тъй като бутилката със запалимата течност не е попаднала в сградата на църквата.
В очакване извършителят да бъде задържан, реакцията на църквата не закъсня. „Когато човек с делата си потъмни божия образ в себе си, всичко може да се случи. Подобно действие напомня на една поговорка, която гласи „Простотията е по-лоша от кражба.
Този човек, ако ни слуша в момента, нека направи нещо добро, нещо различно от това, което е сторил сега”, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Разследването по случая продължава.