Лайфстайл

4 причини вторият шанс за връзката да е по-добър от първия

  18.03.2023 19:30             
4 причини вторият шанс за връзката да е по-добър от първия

Началото на повечето връзки изглежда розово и безоблачно. Чувствате се щастливи, усещате пеперудите в корема, всичко изглежда прекрасно. След време обаче могат да се появят проблеми и както във всяка връзка те могат да се превърнат в предизвикателство, с което или се справяте и продължавате, или прекратявате отношенията си. Всичко зависи от вида на проблемите ви и начинът, по който ще ги решите.
Ако не сте успели да изгладите конфликтите и те са се превърнали в непреодолима пречка за развитието на отношенията и връзката ви, нейният край е неизбежен. Но пък невинаги е окончателен.
Понякога вторият шанс за връзката се оказва най-добрият избор. Отношенията ви може да са по-добри и хармонични от първия път, в който сте допуснали някои грешки.
Вижте защо вторият шанс за връзката понякога се оказва по-добър от първия.

1. Осъзнали сте колко сте важни един за друг.
Първият опит за връзката ви може да се окаже неуспешен, защото характерите ви са силни, имало е борба за надмощие, не сте успели да намерите начин да мелите брашно заедно без конфликти. Но ако след това осъзнаете, че сте важни един за друг и че всичко, което ви е скарвало и отдалечавало предния път е незначително в сравнение с това, че значите много един за друг – това е един от сериозните фактори за успех.

2. Времето е променило много неща.
Понякога вторият опит за връзка идва след известно време, в което сте се променили в някакъв смисъл, а тази промяна е довела до стабилност и готовност за разбирателство. Вторият път може да е много по-осъзнат избор от първия, защото вече сте преминали през кризите и катаклизмите в отношенията си, знаете добре негативните си черти, но те вече не са пречка.
Има вероятност и всеки от вас да е работил именно върху изглаждането на отрицателните си черти и върху грешките от миналото, което ви прави много по-подготвени за втория опит.

3. Знаете точно върху какво да работите.
Провалите ни учат на много неща. Помагат ни да осъзнаем къде грешим, върху какво трябва да работим, за да усъвършенстваме личностните си качества, така че да общуваме по-качествено и гладко във връзките си. Именно това е една от причините вторият опит често да се оказва по-успешен от първия.

4. Комуникацията е на по-високо ниво.
Веднъж сте се опарили от липсата на комуникация и недоразуменията, в които лошото и некачествено общуване ви е поставило. Вече знаете, че е важно да общувате открито. Комуникацията е един от базисните фактори за здравословни отношения. Без нея всяка връзка, дори най-изпълнената с любов, би била невъзможна с времето./ az-jenata.bg