Събития

Родов терапевт ще проведе семинар във Видин

  18.03.2023 08:00             
Родов терапевт ще проведе семинар във Видин

Семинар с благотворителна кауза ще се проведе в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Проявата се организира от родовия терапевт Росица Гергова и ще се състои на 18 март, събота. Посетителите на семинара ще научат за силата на рода и ще получат съвети за справяне с различни родствени проблеми, съобщава организаторът. На следващия ден, в неделя, ще има и среща с възрастните от Дома за стари хора в Кула, на които ще бъдат направени дарения, обясни Росица Гергова:

"Ще дойда във Видин да разкажа на мало и голямо до какво водят нашите дребни постъпки, които дори не ги осъзнаваме. Ще разкажа каква е родовата сила, как се създава, откъде я вземаме, можем ли да се отлъчим от рода, до какво ще доведе това. Ще разкажа какви са причините да не идват дечицата, защо не се раждат деца. Ще разкажа как влияят отношенията между братя, сестри, родители и деца... Семинарът ще е наситен с много знания и това са такива съвсем човешки потребности... Родът ни дава уроци, да преминем през тях като изпитание и родът ни дава сила, и тази сила са я сътворили нашите предци... Аз съм си родом от Северозапада, родена съм в село Борован, Врачанско. Така че битието и животът на нашия творчески край, така го наричам аз, ми е много познат и не случайно семинарът е с благотворителна цел. Нашият, български, род и нашите предци са си гледали родителите, нарича се синовен дълг... Моят благотворителен семинар ще бъде насочен именно към дарения на радост, усмивка, подпомагане на тези хора, които са оставени без род. Тези стари, възрастни, немощни хора, които не се радват на ласката на своите внуци, не са обгрижвани от своите деца, които са останали без дом и със сигурност не им е леко. Затова насочвам семинара си в тяхна подкрепа, ще даря пари и от собствения си джоб, с радост, разбира се и каквото се събере от семинара, ще дарим сладкиши, ще дарим сокчета, плодове на бабите и дядовците в град Кула, в старческия дом в град Кула ще дойдат дечица от читалище „Цвят“-Видин, отново благотворително. Ще поиграят и попеят на бабите и дядовците. И аз,  и моето семейство ще поседим с тях, ще си поприказваме, ще говорим за едно време."

Семинарът е насочен към всички поколения, уточни Росица Гергова и допълни, че по време на събитието ще има каса за дарения. Началото на срещата е в 10 часа.