Лайфстайл

Невролог изброи продуктите, които трябва да избягвате при главоболие

  17.03.2023 19:30             
Невролог изброи продуктите, които трябва да избягвате при главоболие

Главоболието е проблем, с който се сблъскват много хора. Има различни фактори, които могат да го причинят. Неврологът Александър Комаров изброи продуктите, които трябва да се избягват при главоболие.
Комаров отбеляза, че има различни видове главоболие и освен това самото то може да бъде симптом на други заболявания, като артериална хипертония или менингит.
"Ако човек има високо кръвно налягане, тогава храните с високо съдържание на сол трябва да се избягват. Противопоказни са също кафето, силните чайове, енергийните напитки и храните, които могат да ускорят сърдечния ритъм, да свият кръвоносните съдове или да натрупат течности", обясни той.
Според шведски изследователи от университета в Малмьо болкоуспокояващите действат ефективно само когато влязат в кръвообръщението. Хапчетата, които сега може да си купи човек с такива проблеми, нямат такива свойства.
Главоболието може да бъде придружено и от световъртеж. Терапевтът Андрей Кондрахин посочва, че това може да се дължи на нарушено мозъчно кръвообращение. Това е опасно, тъй като увеличава риска от инсулт.