Събития

Клуб по спортни танци излиза на сцена за два концерта в Монтана

  19.03.2023 14:00             
Клуб по спортни танци излиза на сцена за два концерта в Монтана

Клуб по спортни танци (КСТ) “Астра” при Общинския младежки дом в Монтана ще има два концерта. Танцьори от 4 до 19-годишна възраст ще покажат красотата на танцовото изкуство на 21 март, от 18 часа. Концертът е под мотото „Любима музика и танци за любими хора”, съобщи Луиза Стефанова, ръководител и хореограф на „Астра”:

"В концерта са включени разнообразие от танци. Предимно наблягаме на латиноамериканските танци ча-ча-ча, джайв, пасо добле, румба, самба и определено на характерните танци като танго, английски валс, виенски валс."

Три танцови школи за модерни танци и балет ще стъпят на една сцена, за да се слеят в един спектакъл - „Заедно във времето“, на 30 март, отново в Младежкия дом. Това са КСТ „Астра“, Танцово-театралната школа „Финес“ при Драматичния театър, с ръководител Инна Колева и Клубът по модерни танци „Дъга“ при Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата“, с ръководител Светла Иванова.

"Трите клуба ще направят общ концерт, в който интересното ще бъде, че ние, трите момичета, които сме започнали през далечната 1970 година в балетната школа на града, сме танцували заедно в тази школа и в детските и големите оперети, в стари градски песни, но във времето ние винаги останахме заедно."

Тризвездното шоу на 30 март започва в 18 часа./Радио Видин