Събития

Министър Пулев във Враца: Тук искам да съобщя добрите новини СНИМКИ и ВИДЕО

  17.03.2023 15:03             
Министър Пулев във Враца: Тук искам да съобщя добрите новини СНИМКИ и ВИДЕО

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев пристигна във Враца за среща с областните управители на Враца, Монтана и Видин, кметове на общини в Северозападна България и представители на местния бизнес. Визитата му е във връзка с възможностите за българските фирми да кандидатстват за финансиране по Плана за възстановяване и по европрограми, управлявани от Министерството.
„Тук искам да съобщя добрите новини. Министерството на иновациите и растежа е най-активното министерство, от гледна точка на управлението а плана за възстановяване и устойчивост. Планът за възстановяване и устойчивост е отворен, той работи, той е един ефективен финансов инструмент. Само по време на нашето министерство сме подкрепили над 2500 малки, средни и микропредприятия във всяка една област в страната. Помогнахме на първите 953 малки и средни предприятия да инвестират в технологична модернизация, да продължават ефективно да си управляват производствата, процесите, да оптимизират начина на работа, за да може в условия на криза да продължават да инвестират в хората си, да създават нови работни места. Това са неща, които успяхме да свършим за максимално кратък срок от време.  
Подкрепихме 1599 бизнеса да си внедрят нови системи за управление на онлайн магазини, всякакъв вид системи, да се фокусират върху киберсигурност…
Работим много активно по направлението да отваряме нови такива процедури, максимално, ударно, ефективно и успяхме да активираме всички канали, не само плана за възстановяване и устойчивост, но и структурните фондове. Само по линия на нашето министерство над 1 млрд. и 200 лв. ще стигнат до малкия и средния бизнес, до големите предприятия за следващите 6 месеца. Това са 7 процедури и по трите направления. В момента имаме отворена процедура за кандидатстване по линия на ПВУ, която е свързана с внедряване на субсидирани фотоволтаични инсталации плюс съпътстваща инфраструктура – батерии за локално съхранение на енергия.. Ще позволи на бизнеса да си намали сметката за ток“, заяви Пулев.