Избори Събития

Предизборно „Студио 2” на Отбора на Видин

  17.03.2023 12:46             
Предизборно „Студио 2” на Отбора на Видин

Възможностите за саниране, които се предоставят от ЕС, цените на хранителните стоки и защита на родните производители. Това бяха част от темите, които дискутираха в „Студио 2” кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС във Видин – водачът Росица Кирова и колегите й Александър Матеев и Александра Рачева.

По мнение на г-жа Кирова, програмата за саниране дава възможност на много хора да спестят разходи за отопление. „Програмата е стартирана по времето на ГЕРБ и е патент на ГЕРБ, но за разлика оттогава, то днес критериите поставят в неблагоприятна ситуация по-малките области, каквато е Видин”, каза г-жа Кирова и поясни, че справедливото отношение към регионите в страната е една от целите на Отбора на Видин. Думите й бяха подкрепени и от Александра Рачева, според която общините също са длъжник на своите жители и значително могат да ги подпомогнат и улеснят като подобрят дейността и услугите си.

Драстичният скок в цените на основните хранителни стоки е тема, която разбираемо тревожи ежедневно всички български граждани, коментира в студиото Александър Матеев. Той беше категоричен, че мерки, защита и подкрепа за родните производители липсват, а тези, които ги има, са недостатъчни и невинаги адекватни. Това изправя родното производство в тежки и непосилни условия на дейност, което реално застрашава изчезването на традиционните за българската ни трапеза продукти.

Запазеният патент на Отбора на Видин – „Студио 2”, се излъчва всеки вторник и четвъртък. По време на първото му издание за тези избори бяха представени кандидатите за народни представители от листата.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!