Събития

Библиотеката във Враца кани най-малките за Деня на приказката

  17.03.2023 12:00             
Библиотеката във Враца кани най-малките за Деня на приказката

На 20 март, на прага на пролетта, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца ще отбележи Световния ден на разказвачите, познат и като Международен ден на приказката.
От 10.30 ч. в Детски отдел библиотечните специалисти ще направят незабравима първата книжна среща между най-малките – децата от 0 до 7 години, и магията на приказната история.
В рамките на 1 час децата и техните родители ще слушат приказка, ще разберат кои са най-подходящите книги за тяхната възраст и ще се запознаят с богатия фонд на библиотеката.
Срещата ще се проведе в специалната Стая на приказките в Детски отдел.
Празникът на приказката възниква в Швеция в началото на 90-те години на миналия век като ден на разказвачите на приказки, но постепенно се разпространява и става по-известен като Международен ден на приказката. Целта на този празник е да ни припомни за гласа на разказвача, който ние чуваме дори, когато четем наум. И през целия дълъг път, който книгата е изминала за хиляди години, от ръкописа, печатната книга до електронното издание, този глас си остава непроменен.
Очакваме ви в понеделник – 20 март – от 10.30 ч., в Детски отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, ул. „Петропавловска“ 43
*Можете да заявите присъствие на място в Детски отдел или на телефон: 0879 548 916