Събития

Лошо! 12 са образуваните възпитателни дела срещу малолетни и непълнолетни за противообществени прояви в Белоградчик

  18.03.2023 07:00             
Лошо! 12 са образуваните възпитателни дела срещу малолетни и непълнолетни за противообществени прояви в Белоградчик

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Белоградчик е готова с отчета си за извършената работа през 2022 година. 

12 са образуваните възпитателни дела през отчетната година. 7 от тях са за малолетни и 5 – за непълнолетни лица. С един непълнолетен, осъден на пробация, е работил обществен възпитател. 

10 са малолетните и непълнолетни лица, които са консултирани от обществените възпитатели към Комисията. 3 са проведените семейни консултации в Консултативния кабинет. 

Въпреки епидемичните мерки и ограничените възможности за контакти МКБППМН и през миналата година успя да изпълни програмата за превенция. Всяка сряда в Часа на класа обществените възпитатели презентираха различни теми в трите учебни заведения – СУ „Христо Ботев“, НУ „Васил Левски“ и ДГ „Иглика“. 

Работеше се по 10 превантивни програми, свързани с образование, асоциативно поведение, насилие между деца, наркотични вещества, алкохол тютюнопушене, сексуална експлоатация и трафик на хора, здравни, културни и спортни теми. В тях са взели участие 30 родители, 270 малолетни и 270 непълнолетни лица. 

 Обществените възпитатели с помощта на Секретаря на Комисията са организирали масови мероприятия, свързани със Световния ден на прегръдката, Световния ден против тормоза в училище – „Ден на розовата фланелка“, „Световен ден на движението“, Баба Марта, Световен ден на водата, Денят на археолога, Световен ден за движение и здраве“.

 Децата с интерес и ентусиазъм участват в мероприятията на Местната комисия, тъй като те често са свързани с поощрителни подаръци и нагледни материали. Комисията е провеждала и  мероприятия съвместно с Центъра за обществена подкрепа и други институции, работещи с деца. 

Предстои Отчетът да бъде гласуван и на предстоящото заседание на Общинския съвет.