Лайфстайл

Нов метод: Йогата на лицето може подмладява външния ни вид

  16.03.2023 19:30             
Нов метод: Йогата на лицето може подмладява външния ни вид

Най-новият метод за подмладяване на лицето е йогата за лице. Според специалисти този вид движения могат да доведат до сходни резултати на тези, получени след инжектирането на ботулинов токсин.

Хората поддържат всички мускули в своето тяло с помощта на различни видове физическа активност. Лицевите мускули, отговорни за тяхното изражение, са 42 на брой и също биха могли да бъдат раздвижвани чрез упражнения.

Някои от упражненията, под общата категория йога за лице, включват преувеличено изговаряне на гласните, така че да се разтегнат всичките мускули на лицето и шията.

Първоначално може да се започне с изговаряне на всяка една гласна по десет пъти на ден, след което бройката постепенно да достигне до 20-30 пъти на ден. Това е много добър начин за поддържане на лицевите мускули във форма.

Друго упражнение, чийто цел е премахването на двойната брадичка, се извършва с помоща на едната ръка и брадичката. Практикуващият трябва да свие ръката си в юмрук и да я постави под брадичката, след това да се опита да отвори устата си, докато оказва съпротивление със своя юмрук.

За укрепване на около очните мускули, средният пръст и показалецът се поставят нежно и внимателно от двете страни на очите, единият пръст е в близост до вътрешния ъгъл, а другият до външния ъгъл, след което следва мигане. Това движение може да се повтаря по около 10 пъти на ден./puls.bg