Спорт

Подгответата на ХК Локомотив (Мездра) - момчета до 10 г. взеха участие в турнир по мини хандбал в столицата

  13.03.2023 16:21             
Подгответата на ХК Локомотив (Мездра) - момчета до 10 г. взеха участие в турнир по мини хандбал в столицата

Момчетата до 10 години на ХК Локомотив (Мездра) с треньор Емил Николов взеха участие в турнир по мини хандбал за „Купата на кмета на Район Кремиковци“. Организатори на турнира, който се проведе в Спортна зала „Челопечене“ в едноименния столичен квартал, бяха Зонален хандбален съюз (ЗСХ) „Витоша“ и ХК „Спортист Кремиковци 2018“ (София).

В турнира, който е валиден за точкуване по Системата за финансиране на хандбалните клубове на Българската федерация по хандбал (БФХ), взеха участие близо 100 деца - момчета и момичета до 10 г., от пет хандбални клуба: по две формации на ХК „Спортист Кремиковци 2018“ и на ХК НСА (София) и по една на ХК „Люлин 2019“ (София), ХК „Интер“ (Благоевград) и ХК „Локомотив“ (Мездра).

Съгласно регламента, клубните формации играха помежду си по системата „всеки срещу всеки“, като всяка среща беше с времетраене две полувремена от по 10 минути. Съобразено с възрастовите особености на подрастващите хандбалисти, в двубоите не бяха отчитани резултати, т. е. нямаше победители и победени.

Всички клубни формации получиха купи, медали, календари и по една торта, осигурени от ЗСХ „Витоша“, ХК „Спортист Кремиковци 2018“ и спомоществователи.

Наградите връчиха президентът на БФХ Росен Добрев, секретарят на ЗСХ „Витоша“ Теодор Илиев, доц. д-р Емил Аврамов - ръководител Сектор „Хандбал“ в НСА „Васил Левски“, бившата национална състезателка и треньорка Оля Георгиева и Галин Лазаров - президент на ХК „Спортист Кремиковци 2018“ (София).

„Не състезание, а истински празник!, споделиха след турнира в социалната мрежа организаторите от клуба домакин. Близо 100 деца играха мини хандбал за „Купата на кмета на Район „Кремиковци“! Всички те изпитаха невероятни емоции от играта и направиха много оспорвани мачове.

Благодарим ви, деца, че изпълнихте залата с толкова положителна енергия. Съвсем в тона на турнира беше и прекрасното настроение на треньори, съдии, родители и гости. Изключително приятна изненада беше присъствието на г-н Росен Добрев - президент на БФХ!

След завършването на турнира децата получиха купи и медали, които изцяло бяха осигурени с любезното съдействие на ЗСХ „Витоша“ в лицето на г-н Теодор Илиев, на когото също благодарим!

Благодарим сърдечно и за предоставените вкусни торти от Анелия Колева, която не само че подари за всички отбори по една торта, но и според желанията ни ги достави до мястото на събитието!

Накрая отборите си направиха обща снимка и показаха, че Хандбалът е жив и в него има много талантливи деца! Браво на всички деца и на организаторите!“.

Мирослав Гетов, снимки: ХК Локомотив (Мездра)Езерото Монбел във Франция пресъхва
Кметът на Козлодуй празнува днес
Излъчиха първенците по шахмат от общинския кръг на ученическите игри във Видин
Бюрото по труда във Враца търси експерт за филиала в Криводол
МФК Скала се стяга за титла и в Бизнес лигата в Ботевград
Значителна облачност, очакват се валежи от дъжд