Лайфстайл

Как да ползваме кафе за подпухнали клепачи и тъмни кръгове под очите

  12.03.2023 09:30             
Как да ползваме кафе за подпухнали клепачи и тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове и торбичките под очите определено са белезите на умора, стрес, нездравословно хранене, алергии и други, които не искаме да имаме върху лицето си. Те карат кожата ни да изглежда вяла, карат ни да се чувстваме още по-уморени.
От друга страна, кафето което е любима напитка на много дами, не е само напитка за събуждане. С него можем да си приготвим бързи и лесни маски за третиране на торбичките и тъмните кръгове под очите.
Днес споделяме с вас 3 идеи за повече красота. Освен това, съставките, които се добавят в тези маски действат на деликатната кожа на околоочната зона подхранващо, стягащо, намаляват риска от появата на нови бръчки.
Запишете си рецептите.

1. Маска за очи с кафе и витамин Е
Ще ви бъдат необходими 1 супена лъжица фино смляно кафе, 1 супена лъжица мед и 1 капсула витамин Е. В купичка комбинирайте кафето и меда, разбъркайте ги добре. Разрежете капсулата витамин Е, за да може да добавите вътрешността ѝ към останалите съставки. Отново разбъркайте добре.
Маската се нанася върху предварително почистена и суха кожа в зоната под долния клепач и в посока, където се образуват бръчки пачи крак. Поставете я равномерно и след 10 минути я изплакнете с хладка вода. При добра поносимост прилагайте маската 3 пъти седмично.

2. Маска за очи с кафе и бадемово масло
За да приготвите тази маска, ще ви бъдат необходими 1 супена лъжица фино смляно кафе и около 10-15 (или повече) капки бадемово масло. Всичко се разбърква добре. Сложете маската в хладилник за около 30 минути, за да се охлади. Това ще ви подейства и ободряващо, намаляващо умората. Маската се нанася върху чиста и суха кожа. Оставя се да действа 10-15 минути, след което се изплаква с хладка вода. Ако кожата ви понася тази грижа добре, може да я правите 2-3 пъти седмично.

3. Маска за очи от кафе и кокосово масло
Към 1 супена лъжица фино смляно кафе, добавете около 1 с. л. кокосово масло. Разбъркайте съставките добре. Нанесете маската в зоната под очите и я оставете да действа 10-15 минути. След това се изплаква с хладка вода. Правете тази грижа 3 пъти седмично.
Когато нанасяте маските, не го правете прекалено близо до зоната с миглите, за да не попадне в очите ви част от съставките.