Свят

Мъж с БМВ се заклещи на туристическа пътека в Австрия, навигацията го подвела

  02.03.2023 16:40             
Мъж с БМВ се заклещи на туристическа пътека в Австрия, навигацията го подвела

Указанията на навигационната система буквално „забиват“ германец, отишъл на почивка в Австрия с неговото (BMW) Alpina B3 Touring.

Разходка из планините в Австрия? Звучи доста приятно… но не и когато се заклещиш с автомобила си между парапет и скала!

Именно в тази неприятна ситуация се озовава германец, отишъл на почивка край живописното езеро Волфгангзее във федерална провинция Залцбург. 77-годишният мъж прави голямата грешка да се довери на сляпо на навигационната си система, която го води до популярна туристическа пътека близо до Занкт Гилген.

Макар че с всеки изминат метър пътеката пред него става все по-тясна и по-тясна, пенсионерът не се отказва. „Въпреки няколко предупреждения от случайни минувачи“, казва говорителка на полицията пред „Rosenheim24“.

Накрая упоритият шофьор заклещва своето (BMW) Alpina B3 Touring и така причинява сериозни щети по страничната част на автомобила. Едва тогава германецът се отказва от желаната дестинация и отива да търси помощ, пише autobild.

От пожарната се отзовали на сигнала и успели да освободят комбито, а мъжът си тръгва с одраскани и леко смачкани леви врати. Преди това обаче местните полицаи правят тест за алкохол на водача. Въпреки че пробата е отрицателна, служителите на реда санкционират господина за неспазване на пътните знаци.