Спорт

Дреновец отстъпи на Етър 2

  26.02.2023 18:19             
Дреновец отстъпи на Етър 2

Дублиращият отбор на „Етър“ започна победно пролетния полусезон в Северозападната Трета лига, като взе ценен успех с 2:1 при гостуването си на „Дреновец“ с голове на Иван Петков и Кристиян Кънчев. Победата позволи на „виолетовите“ да се измъкнат от последното място, като решителните битки тепърва започват.

Възпитаниците на Стефан Ангелов изиграха много силно първо полувреме, като водеха с 0:1, но това бе най-малкото. Още в началото те можеха да получат дузпа за игра с ръка, която не бе отсъдена. В 13-ата минута обаче последва нова игра с ръка в наказателното поле и този път последва наказателен удар. От бялата точка Иван Петков се разписа за 0:1.

Последваха 3-4 чисти ситуации за нов гол, които или не бяха отиграни по най-правилния начин, или бяха извадени от вратаря Христо Георгиев. И след почивката „Етър“ владееше инициативата, но отново прибързани действия не позволиха с втори гол да решат мача. Така се стигна до 77-ата минута, когато за нарушение в пеналта и „Дреновец“ получи дузпа, която Денис Димитров превърна в 1:1. Това даде вече друг ход на мача, който стана двуостър. В 83-ата минута обаче Кристиян Кънчев със страхотен удар с левия крак прати топката в далечния ъгъл и донесе победата с 1:2.

„Етър“ събра вече 10 точки и изпревари с точка „Локомотив“ (Дряново), който пък завърши 1:1 като гост на дубъла на „Ботев“ (Враца). Преди етърци са „Дреновец“ с 13 т. и „Боруна“ с 12. В следващия кръг на 4 март (събота) от 14:30 ч. „виолетовите“ приемат свищовския „Академик“.

„Етър-2“: Пресиян Петков, Атанас Атанасов, Георги Иванов, Денис Мартинов, Ивалин Петков, Ивелин Иванов, Исмаил Ибрямов, Росен Върбишки, Кристиян Кънчев, Траян Димитров, Иван Петков.

sport-vt.com

За Дреновец започнаха:Христо Георгиев, Александър Славейков, Алекс Тодоров, Филип Георгиев, Теодор Тошев, Ангел Каишев, Абдулай Камара, Денис Димитров, Деян Захариев, Емил Мандев, Андерсон