Спорт

Пламен Маринов смени клуба във Варна, в който школата е на европейско ниво

  21.02.2023 08:50             
Пламен Маринов смени клуба във Варна, в който школата е на европейско ниво

Популярният вратар Пламен Маринов, който бе наричан от някои специалисти и журналисти --- Джанлуиджи Буфон на Северозапада, направи кариера като треньор на деца във Варна. Преди известно време врачанинът смени клуба, в който работеше.

Повече подробности от първо лице:

„Преди две години във Варна се появи нов клуб - Фратрия се казва. Основател и спонсор на отбора се казва Виктор Бакуревич - собственик на руските верига магазини”Берьозка”. Фратрия е една от малкото школи в България, в които родителите не дават пари за екипировка,терени,такси,турнири и др. Всичките консумативи за всички набори и мъжете, се поемат от клуба! За сериозните намерения на собственика говори факта, че клубът за кратко време направи база близо до Варна, имаме си собствен брандиран автобус, който се ползва постоянно от цялата школа! В момента в клуба има набори от 2011 до 2006, както и мъжки отбор, който е на второ място във варненската “А” окръжна, като почти сигурно догодина ще участва във Трета лига. Мъжкият отбор в момента е на лагер преди първенството в Ларнака,Кипър! Очаква се съвсем скоро да бъде назначен и директор на ДЮШ. Идеята на проекта е, мъжкият тим да се захранва от деца и юноши, които тренират в клуба”, разказва Пламен Маринов с риска да му завидят много негови колеги от школите, включително от елитни клубове.

„През лятото на 2022 получих покана от собственика да поема набор в клуба и аз се съгласих. В момента водя набор 2011 и се занимавам с подготовката на вратарите от 2006 до 2011. С набор 2011 участвахме на турнира “Кронос къп” в Пловдив между 16-19 февруари. В груповата фаза, загубихме от Локомотив(Пловдив) и победихме Шампион(Стара Загора). Класирахме се на четвъртфинал, който загубихме от Ботев(Пловдив). В мачовете за разпределение на местата от 5-то до 8-мо, загубихме от Хебър (Пазарджик) и победихме Арда (Кърджали). Преди турнира ,като част от подготовката за него, победихме Лудогорец в контролна среща”, допълни Маринов.