Събития

Представиха втората книга на Искрен Красимиров „Да предадеш Левски“ СНИМКИ+ВИДЕО

  21.02.2023 14:00             
Представиха втората книга на Искрен Красимиров „Да предадеш Левски“ СНИМКИ+ВИДЕО

По оригинален начин представиха във Враца втората книга на Искрен Красимиров „Да предадеш Левски“. Авторът пропусна презентацията заради ангажимент с проекта „НЕзабравимата България“ в Сливен, като изпрати видеобръщение към медиите.

Виж повече тук:

https://fb.watch/iQsHzM294I/

Неговите родители и съмишленици, но и първи критици Илияна Минковска и Красимир Стефанов с жар и аргументи представиха изданието. Журналистите, които дълги години правеха едни от най-интересните репортажи за националната телевизия от Враца и областта поставиха и големият проблем на нашето общество – опитът да бъде заглушен един автор чрез мълчание по темата за предателството на Апостола на свободата.

В книгата си Искрен Красимиров опровергава мита, че поп Кръстьо е предал Левски. Който прочете изданието ще разбере още много неподозирани тайни, истини и ще се запознае с важни документи.

„Книгата е различно четиво за Левски. Тя вади всички известни факти, хипотези, спомени… като оставя на читателя заедно с автора сам да сглоби пъзела и да разреши загадката за това кой предаде Левски на турците“, каза Красимир Стефанов.

Илияна Минковска напомни сложната обстановка, в която единствен Апостола разбира, че за освобождението на България са нужни отдадени на каузата хора и организация, която да се изправи срещу една империя. „Затова Левски казва: „Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя – губя само себе си“, припомни тя.

Книгата „Да предадеш Левски“ е отпечатана от издателство „Колибри“ и може да се купи в книжарниците. Първият труд на Искрен Красимиров „Да убиеш Ботев“ е в средата на ТОП 10 на най-четените български автори за миналата година.

Повече ще намерите на страниците на „Конкурент“ – вестникът на Северозапада.