Събития

Над 300 доброволци са помагали на БЧК във Видин през миналата година

  19.02.2023 13:00             
Над 300 доброволци са помагали на БЧК във Видин през миналата година

Помощите за деца, възрастни хора, както и за потърсили убежище у нас украински граждани, са сред дейностите на Българския Червен кръст (БЧК) през миналата година, посочи в отчета си председателят на областната организация на Червения кръст д-р Пеко Пеков. За деца от училищата в Белоградчик и Ружинци е осигурен топъл обяд през студените месеци.

"Нуждаещи се лица от 11 общини на областта получиха хуманитарни помощи, предоставени от националния съвет на БЧК  и областната организация в Стара Загора, както дрехи от частни дарители. Подпомогнати са 241 деца и 275 възрастни, както и 531 потребители от 36 социални институции за деца и възрастни." 

Хигиенни материали, дрехи, обувки и лекарства са раздадени на над сто украински граждани. Организирана е и акция "Деца помагат на деца", от която са събрани 56 кашона с хигиенни и канцеларски материали за украинските деца. Трима видински специалисти са оказвали психологическа подкрепа на откритата телефонна линия на БЧК по време на ковид пандемията. За деца от семейства в затруднение са осигурени образователни материали, както и коледни пакети. 12 обучения са проведени от секретариата на Областния съвет на БЧК във Видин. 327 са доброволците, помагали на областната организация.