Събития

Заместник-кметът на Видин уважи събитие, организирано от СУ „Св. св. Кирил и Методий“

  26.01.2023 17:00             
Заместник-кметът на Видин уважи събитие, организирано от СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Заместник-кметът по европейски политики и инвестиции на Община Видин бе официален гост на концерт, който е част от дейностите на учебното заведение по проект „Пръстенът на изкуството“, програма „Еразъм+“. Проявата се състоя в общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“.

Десислава Тодорова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „Радвам се, че Вашето училище продължава да бъде истински посланик на българските традиции, изкуство и култура. Продължавайте да бъдете все така целеустремени и креативни в начинанията, които предприемате! Нека успехите се множат и училището по изкуства се превърне в една от емблемите на старопрестолен Видин!“, пише в адреса до ръководството, учителския колектив и учениците на единственото във Видинския регион училище по изкуствата.

Директорът на училището инж. Бисерка Каменова поздрави присъстващите в залата и изрази удовлетворението си от изпълнението на дейностите по проекта, който обединява шест държави чрез изкуството, след което представи участниците в концерта. В програмата се изявиха Градският духов оркестър, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, както и музикални, певчески и танцови състави от СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В дейностите по проект „Пръстенът на изкуството“ се включват ученици на възраст от 8 до 14 години от България, Португалия, Испания, Италия, Гърция и Турция. На финала на днешното събитие всички участници от държавите партньори получиха сертификати и сувенири за спомен от Видин и от България.