Събития

Библиотеката при Народно читалище "Развитие -1869" - Враца награди най-активните читатели

  25.01.2023 12:00             
Библиотеката при Народно читалище \

Традиционно библиотеката във врачанското читалище отличи най-активните си читатели от „Детски отдел“ във възрастовата група 6 - 13 години и „Отдел за Възрастни“. Грамота, книга и специална читателска карта връчи секретарят на читалището госпожа Милена Ангелова.  
Читател на годината за „Детски отдел“ са Матеа Нинова и Валентин Мутаков,  за "Отделът за възрастни" са  Петя Димитрова и д-р Борислав Борисов.
8-годишната Матеа обича да чете басни, защото в тях има интересни думи и много поуки. Последната ѝ прочетена книга е „Приказки за злояди деца“ от Красимир Дамянов.
Валентин Мутаков е на 9 г., почитател на фантастичните истории. Първата книга, която прочита сам е „Похитителят на мълнии“ от Пърси Джаксън. Ако можеше да има суперсили би искал да притежава тези на Посейдон. Новата читателска година на Валентин започва с поредицата за Хари Потър. 
 Петя Димитрова е читател на читалищната библиотека от дете. За нея четенето е удоволствие и лично преживяване. Харесва класиците на българската литература, а от  съвременните автори любими са ѝ Людмила Филипова и Надежда Захариева. 
д-р Борислав Борисов, също дългогодишен потребител на библиотеката е любопитен читател, който намира по нещо за себе в книги от различни отрасли на знанието. Обича да чете в тиха и спокойна обстановка.