България

Училищен директор стана обект на серия посегателства

  24.01.2023 15:32             
Училищен директор стана обект на серия посегателства

Серия от криминални посегателства срещу директора на училище „Георги Сава Раковски“ в котелското село Пъдарево. Само за три месеца от полицията разследват три обира и един вандалски акт срещу личния му автомобил.

Серията от инциденти започват през ноември 2022 г. последният е свързан със счупени стъкна на няколко от прозорците в училището. В него учат около 40 деца.

„Назначен съм за директор през юли 2022 г. В началото имаше посегателства към личното ми имущество. Помислих, че е случайност, т.е. че не е насочено конкретно към мен. Но се оказа, че нещата са много по-сериозни“, обясни Хюсеин Моллов, директор на ОУ „Г.С. Раковски“ в село Пъдарево.

През седмица-две инцидентите се повтарят. Тогава директорът разбира, че вероятно те са насочени към него. Имало е дори обир в кабинета му.

„Когато ме назначиха за директор се усъмних, че изчезват дърва от училището. Сложих две външни камери – към улицата и към склада с дървата. Кражбите спряха“, каза още той пред БТВ.

Свързва посегателствата срещу личното имущество и училището с работата си, защото не се познава с никого в учебното заведение. Очаква разследващите органи да се произнесат по темата.

От районното полицейско управление изпатиха писмено становище. В него се казва, че по този случай се работи приоритетно още след подаването на първия сигнал. Предприети са съответните действия – извършени са разпити и са образувани досъдебни производства.